30 Ekim 2014 Perşembe

Okan Buruk “Hedefimiz final”

Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Çankırıspor maçının ardından hedeflerinin kupada final olduğunu vurguladı.
Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk bu tür maçların favorisinin olmadığını anlattı. maç sonuçları
Kupada bazı üst lig takımlarının elenmesinin herkese ders olduğunu vurgulayan Buruk, şunları kaydetti: “Hedefimiz; kupada finale kadar gitmek. Bugün, ligde oynamayan oyuncularımızı görme şansı yakaladık. Çankırıspor’u tebrik ediyorum, yüreklerini koydular. Bu tür maçlarda bir taraf daha az, bir taraf daha çok motife oluyor. Yaptığımız hatalar, motivasyon eksikliğinden kaynaklandı. Bu eksiklik bizi 2-1 geri bırakmıştı ama maçı kazandık. Hem oyuncularımı hem de rakip oyuncuları güzel oyundan dolayı tebrik ediyorum.” maç sonuçları
Buruk, çimin yüksek olmasının oyuncularını yorduğunu ve sakatlıklar yaşadıklarını sözlerine ekledi.

10 Ekim 2014 Cuma

"Üç Büyükler"den puan almak yaramıyor

Spor Toto Süper Lig'de "Üç Büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan puan alan takımlar, bir sonraki haftalarda başarısız sonuçlar aldı.
 
İSTANBUL - Bülent Aslan
Spor Toto Süper Lig'de "Üç Büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan puan alan takımlar, bir sonraki haftalarda başarısız sonuçlar aldı.
"Üç büyükler" karşısında başarılı bir oyun ortaya koyup, ya galip gelen ya da berabere kalan ekipler, aynı performanslarını bir sonraki haftaya taşıyamadı.
Ligin üçüncü haftasında 2-0'lık sonuçla Galatasaray'a bu sezonki ilk yenilgisini tattıran Balıkesirspor, dördüncü haftada ise taraftarlarına hayal kırıklığı yaşattı. Ligin yeni ekibi, 4. haftada Ankara deplasmanında Gençlerbirliği karşısında sahadan 3-1 yenik ayrıldı.
Dördüncü haftada evinde Fenerbahçe'ye bu sezonki ilk yenilgisini 2-0'lık skorla yaşatan ve liderlik koltuğuna oturan Akhisar Belediyespor ise bu galibiyetin ardından deplasmanda İstanbul Başakşehir karşısında sahadan 4-0 gibi farklı bir mağlubiyetle ayrılıp, hem liderlikten oldu, hem de namağlup unvanını yitirdi.
 Beşiktaş'la berabere kalan ertesi hafta yeniliyor
Ligin yenilgisiz ekiplerinden Beşiktaş ile berabere kalmak diğer takımlara yaramıyor.
Spor Toto Süper Lig'in yenilgisiz lideri Beşiktaş, evinde oynadığı 2 maçta da berabere kaldı. Siyah-beyazlılarla ligin ikinci haftasında 1-1 berabere kalan Çaykur Rizespor, üçüncü haftada Mersin İdmanyurdu'na 2-0'la boyun eğdi. Eskişehirspor ise dördüncü haftada 1-1 berabere kaldığı Beşiktaş maçının ardından evinde Çaykur Rizespor'a 2-1 mağlup oldu.
Bu arada Eskişehirspor, Galatasaray ile 0-0 berabere kaldığı haftanın ardından Ankara ekibi Gençlerbirliği'ne 2-0 mağlup olmuştu. Trabzonspor da Fenerbahçe ile golsüz berabere kaldıktan sonra İstanbul Başakşehir karşısında da sahadan yine beraberlikle ayrıldı.
 "Üç Büyükler"le maçlar
Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan puan aldıktan sonra kayıplar yaşayan takımlar ve maç sonuçları şöyle:
HaftaMaçSonuçHaftaMaç Sonuç
2Galatasaray-Eskişehirspor0 - 03Eskişehirspor-Gençlerbirliği0 - 2
3Balıkesirspor-Galatasaray2 - 04Gençlerbirliği-Balıkesirspor3 - 1
2Trabzonspor-Fenerbahçe0 - 03İst.Başakşehir-Trabzonspor1 - 1
4Akhisar Bel.-Fenerbahçe2 - 05İst.Başakşehir-Akhisar Bel.4 - 0
2Beşiktaş-Çaykur Rizespor1 - 13Mersin İ.Yurdu-Ç.Rizespor2 - 0
4Beşiktaş-Eskişehirspor1 - 15Eskişehirspor-Ç.Rizespor1 - 2